Vertrekt Koçak bij de sp.a?

De Beringse schepen Selahattin Koçak denkt na over zijn vertrek bij de sp.a. De Beringse afdeling van de partij schuift immers eerste schepen Maurice Webers als kandidaat-burgemeester bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen en dat terwijl Koçak al jaren de ambitie koestert om burgemeester te worden van de voormalige mijnstad.

fvranckx

"Ik zou een hele boom kunnen opzetten over een rotstreek, maar ga dat nu nog niet doen", klaagt Koçak in een krant van De Persgroep.

"Ik lig ziek in mijn bed en was zelfs niet op de stemming aanwezig. Ik hoorde wel dat er opeens heel wat volk was opgetrommeld om voor Webers te kiezen. De beslissing is nog niet bekrachtigd, maar ik weet waar ik aan toe ben. Mijn toekomst ligt wellicht niet meer bij sp.a", aldus Koçak, die nochtans in heel Vlaanderen populair is.

"Ik kan alleen maar zeggen dat de koepel mij unaniem steunt als kopman", reageert Maurice Webers. "In 2006 heb ik het kopmanschap op mij genomen en we hebben het toen goed gedaan. Het scheelde maar 92 stemmen of ik was burgemeester geworden. Er is echt geen discussie aan voorafgegaan dat ik het zou worden. Het is een mooie erkenning."

De beslissing wordt op 22 april definitief goedgekeurd.

Foto Photonews