1/2

"Geen twijfel: Sjef blijft koersen"

Een mooie lentedag eindigde woensdag voor Annemarie Lepez (30) bijna in een nachtmerrie. Vriend Sjef De Wilde (29) spurtte zich in de Scheldeprijs frontaal in de dranghekken. Er werd gevreesd voor een blijvende verlamming.

De beelden van de roerloze Sjef De Wilde blijven indruk maken, ook op zijn vriendin. “Gelukkig was ik niet ter plekke of ze hadden mij ook moeten afvoeren”, vertelt ze een dag na de crash. Toen ze hoorde van de vreselijke val reed ze meteen naar Jan Palfijn, waar haar vriend was binnengebracht op de spoedafdeling.

De aanvankelijke vrees voor totale verlamming bleek gelukkig ongegrond.

“Men vreesde dat hij twee nekwervels had gebroken”, klinkt het. “Gelukkig bleek het slechts om barsten te gaan zodat het risico op verschuiving en de bijbehorende verlamming geweken is. Hij brak nog wel een ruggenwervel en een rib en heeft er een hersenschudding en kleine hersenbloeding bovenop. Voor blijvende hersenschade wordt niet gevreesd.”

Annemaries vriend werd nog woensdagavond naar Duffel getransporteerd. “In Jan Palfijn was geen plaats en na lang overleg met de artsen werd besloten om hem met de mug naar Duffel te vervoeren. Sjefs mama Emilienne, mijn schoonmoeder dus, werkt er als verpleegster op de afdeling neurologie. Hij moet nog zeker tot vandaag op intensieve blijven maar daarna verhuist hij vermoedelijk naar de afdeling van zijn mama. Bezoeken mag al wel maar nog niet te lang.”

De blessures vallen misschien wel mee maar er staat de renner een lange revalidatie te wachten. “Ik denk niet dat hij dat al beseft”, zegt Annemarie.

“Renners zijn harde jongens. Het zou me niet verbazen mocht hij sneller op de fiets zitten dan de dokters voorspellen. Wielrennen is Sjefs leven, zijn passie. En hij doet dat goed. Sjef was zo blij dat hij opnieuw prof kon worden. En ik hoop echt dat hij prof kan blijven.”

GVDL

Foto: Jan Van der Perre

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio