1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sergio Herman kiest voor kapel in Militair Hospitaal

De kogel is door de kerk. Of liever de kapel. Sergio Hermans stek in Antwerpen wordt de voormalige kapel van het Militair Hospitaal.

jrosquin

De Nederlandse topchef was al langer op zoek naar een geschikte locatie in Antwerpen om een sterrenrestaurant in onder te brengen. De chef van toprestaurants als Oud Sluis en de bistro Pure-C in Cadzand liet Herman zijn oog vallen op Antwerpen, een stad vol gastronomische mogelijkheden.

Nogal wat locaties werden onderzocht. Uiteindelijk bleven er een drietal over, eentje op 't Eilandje, eentje op de Mechelsesteenweg én het Militair Hospitaal. Herman koos er echter voor om niet naar de binnenstad te trekken en de trend te volgen, maar een trend neer te zetten en zich iets buiten het centrum te vestigen.

De kapel is een alleenstaand gebouw op het terrein van het voormalig Militair Hospitaal in Antwerpen, op de grens met Berchem. Momenteel worden daar volop nieuwe appartementen en een pak lofts gebouwd.

Voor dit nieuwe project kan de komst van Sergio Herman een geweldige opwaardering betekenen. Alles is echter nog niet in kannen en kruiken en de onderhandelingen kunnen mogelijk nog wel even aanslepen. Bovendien zijn er nog grondige renovaties nodig aan de in verval geraakte kapel. Eerder werd daar al een horeca-activiteit ontwikkeld.

JVB, RC

Lees het hele artikel in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio