Prins Filip: "Laurent is en blijft mijn broer" (video)

Kroonprins Filip, die momenteel op handelsmissie is in Rusland, wil niet reageren op de hele heisa die rond zijn broer Laurent is losgebarsten. "Hij is en blijft mijn broer."

ikerremans

Filip is samen met prinses Mathilde in Sint-Petersburg. Vrijdagmorgen ontmoette hij daar de verzamelde pers, voor een uniek persmoment. De journalisten stelden uiteraard ook vragen over de fratsen van prins Laurent, maar daarover hield Filip de lippen liever stijf op elkaar.

"Ik wil jullie alleen zeggen dat mijn broer mijn broer is en dat hij altijd mijn broer zal blijven. Ik zal verder niet antwoorden op uw vragen", aldus de kroonprins.

Zowel de regering als het Paleis hebben prins Filip waarschijnlijk aangeraden om zich niet te mengen in de hele heisa die rond Laurent is ontstaan.

Minister Chastel

Vorige week ontstond er ophef over een reis die Laurent had gemaakt zonder de goedkeuring van de regering en woensdag kwam Laurent in opspraak door berichten over contacten met Libische diplomaten.

Intussen blijkt ook dat ook minister van Ontwikkelingssamenwerking Olivier Chastel (MR) bij het bewuste lunchgesprek in het Brusselse Conradhotel aanwezig was. Chastel kreeg vorige dinsdag plots telefoon vanuit het koninklijk paleis. Een bode gaf hem Laurent door. Die vroeg een ontmoeting met de minister, samen met de Libiër.

Chastel ging op de uitnodiging in maar zou volgens zijn woordvoerder meteen benadrukt hebben dat hij zich niet wilde mengen in interne Libische kwesties. Premier Yves Leterme liet al verstaan dat Chastel "niets ten kwade kan worden geduid".

Vrijdagmiddag heeft Leterme zijn langverwachte gesprek met prins Laurent. Daar zal de prins te horen krijgen aan welke nieuwe regels hij zich zal moeten houden.


Zat u eind de jaren 70 met prins Laurent in het Pius X-Instituut in Wilrijk? Weet u nog hoe de prins was, als 14-jarige schoolknaap? En wilt u erover vertellen? Mail naar hier@reageren.be

MEER OVER Prins Laurent