Herhaalt Thor Hushovd zondag het kunstje van Bernard Hinault?

Herhaalt Thor Hushovd zondag het kunstje van Bernard Hinault?

Herhaalt Thor Hushovd zondag het kunstje van Bernard Hinault?

Print
Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) wil zondag zijn ultieme droom waarmaken: in de regenboogtrui Parijs-Roubaix winnen. De Noor staat voor een moeilijke opdracht, want eerder slaagden er slechts drie wereldkampioenen in om te juichen in de Hel. Het ging om Rik Van Looy ('61 en '62), Francesco Moser ('78) en Bernard Hinault ('81).

Hushovd heeft de Franse eendagsklassieker nu al zes maanden in het hoofd. De Beer van Grimstad maakte echter een niet al te beste indruk in de Ronde van Vlaanderen, maar volgens oud-winnaar Peter Van Petegem moet de Noor zich geen zorgen maken. Denk maar aan de hellingen die Hushovd minder liggen.

"Hij is, net als ik vroeger, een renner die perfect weet wat hij kan. Parijs-Roubaix is hem ook op het lijf geschreven. Een bonk die tegen een stootje kan", aldus de Peet in een Corelio-krant. "Om die koers te winnen, moet je ze vooral graag rijden. Je moet houden van de kasseien, en er echt een doel van maken in het seizoen. Al sinds deze winter is hij bezig met Roubaix. Het is een obsessie, en dat moet ook."

Hushovd won in 1998 de beloftenversie. Toen al zei de voormalige groene truiwinnaar dat hij de koers ooit zou winnen bij de grote jongens. In 2011 dan? Tom Boonen (Quick-Step) en Fabian Cancellara (Leopard) zijn gewaarschuwd. In 2009 werd de Noor derde in Roubaix, in 2010 tweede.

Beeld: PhotoNews

Meer sportnieuws