Zwaarste naschok in Japan eist drie doden en honderdtal gewonden

Zwaarste naschok in Japan eist drie doden en honderdtal gewonden

Zwaarste naschok in Japan eist drie doden en honderdtal gewonden

Print
In Japan zijn donderdag toch drie mensen om het leven gekomen bij de zware naschok met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Het gaat om mensen uit de prefecturen Miyagi en Yamagata. De autoriteiten maken ook melding van 140 gewonden.

Het ging om de zwaarste naschok van de verwoestende aardbeving die op 11 maart een dodelijke tsunami veroorzaakte. Er werd gisteren opnieuw even een tsunami-alarm afgekondigd, maar enkele uren later leek het gevaar geweken.

In Sendai werden als gevolg van de nieuwe beving dertien gaslekken vastgesteld. Ook zouden er drie branden zijn uitgebroken.

Lekkend bad

De kerncentrale van Fukushima liep geen nieuwe schade op. In de kerncentrale van Onagawa in de prefectuur Miyagi lekt er wel licht radioactief water uit het bad voor gebruikte brandstof. Als een splijtstaaf gebruikt is, wordt deze met een kraan uit de reactor gehaald en in een bad getakeld. Daar moet de brandstof een jaar afkoelen.

De uitbater van de centrale meldt dat er nu water uit die baden lekt, maar zegt wel dat het niveau aan radioactiviteit niet gewijzigd is.

Lees ook: Zware aardbeving treft noordoosten Japan - Tsunami-alarm afgeblazen

.

Nu in het nieuws