Webblog promoot fietsverkeer in Lier

Print
Lier - LierCycleChic.be is een pas opgerichte webblog die fietsen in de stad Lier op een positieve en frisse manier te promoten.
Cycle Chic is in Kopenhagen ontstaan. In Vlaanderen nam de Bond Beter Leefmilieu het initiatief om zulke webblogs online te zetten. Sinds kort is er een ook een Lierse versie van Cycle Chic. Daar zorgden drie fervente fietsers voor die toevallig allemaal bij de stad werken. Het privé-initiatief geniet trouwens de steun van de stad Lier.

"Fietsen in de stad is niet alleen snel en efficiënt, maar ook bij de tijd en gewoon schoon. Je hebt er niet noodzakelijk gestroomlijnde sportkledij voor nodig en je hoeft niet te racen. Het kan ook op eigen ritme, in eigen tred. Fietsen is voor bijna iedereen weggelegd én is een gezonde, vlotte, elegante en sociale manier om je te verplaatsen. De fiets wordt opnieuw een verlengstuk van jezelf en herwint hierbij zijn status in het straatbeeld", zegt schepen voor Duurzame Ontwikkeling Els Van Weert (Lier leeft), die zelf een verwoed fietsster is.

Concreet kunnen Lierse fietsers, of ze zich nu voor persoonlijke, professionele of recreatieve redenen verplaatsen op hun stalen ros, leuke foto's van zichzelf of een andere fietsende medemens insturen voor op de webblog.

Info: www.liercyclechic.be, info@liercyclechic.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio