Betonplaten Walemstraat worden vervangen

De gemeente Duffel laat in de loop van volgend jaar het eerste deel van de Walemstraat heraanleggen. De rijweg is in zeer slechte staat.

Van Rompaey Chris

Het gaat concreet om de rijweg in de Walemstraat tussen de A. Stocletlaan en de laatste inrit van Aleris, tegenover huisnummer 64). "Vijfenzestig betonplaten zijn één of meerdere keren gescheurd, en de overige vijfendertig vertonen bijna allemaal sterke niveauverschillen met de aansluitende platen", legt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V) uit.

"Wij hebben daarom aan de gemeenteraad voorgesteld om een ontwerper aan te stellen voor de heraanleg van het eerste deel van de Walemstraat. Heraanleg betekent: opbraak van de betonnen rijweg, grondwerkzaamheden, aanleg van fundering en van een nieuwe rijweg. We ramen deze werkzaamheden op 321.780 euro", zegt schepen Wuyts.

"Het is onze gewoonte om wegwerkzaamheden steeds te combineren met rioleringswerkzaamheden, want dan gaat alles in één moeite door. Voor het vernieuwen van die riolering doen wij steeds een beroep op subsidies van de Vlaamse Milieumaatschappij. Een gesubsidieerde aanleg van rioleringen in de Walemstraat is de eerstvolgende jaren echter niet te verwachten. Door het beperkt aantal inwoners schiet dit project duidelijk te kort om als prioritair dossier opgenomen te worden.

"Aangezien, op één na, alle woningen zich aan één zijde van de straat bevinden, kunnen we een nieuwe riolering nog altijd in een later, gesubsidieerd dossier onder het fietspad leggen. Mogelijk gebeurt dit in combinatie met de weg- en rioleringswerkzaamheden in de rest van de Walemstraat en in Notmeir", besluit Luc Wuyts.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio