Elf miljoen inwoners in België

Elf miljoen inwoners in België

Elf miljoen inwoners in België

Print
België heeft vorige maand de kaap van de elf miljoen inwoners gerond. Er zijn nu precies 11.007.020 inwoners in ons land, zo blijkt uit de cijfers van het Rijksregister. Met dank aan de vele tienduizenden immigranten uit Polen, Roemenië en Bulgarije.

In de jaren '80 voorspelde men nog dat België nooit meer dan tien miljoen inwoners zou krijgen. Dat gebeurde dan toch in '91 en volgens de meest recente prognose van het Planbureau (2007-2060) zouden we pas in 2013 elf miljoen inwoners tellen. Het is tijd dat het Planbureau een actuele prognose klaarstoomt, vindt demograaf Patrick De Boosere (VUB).

"In 2007 heeft men de immigratie vanuit andere EU-landen onderschat. Vooral uit Polen, Roemenië en Bulgarije. Ook uit Zuid-Europa zien we meer en meer hoogopgeleide jongeren naar hier komen." Professor De Boosere ziet voor- en nadelen aan de migratiegolf.

"Onze bevolking verjongt en het aandeel van de actieven neemt toe. Het vergt wel enorme investeringen in huisvesting, mobiliteit en onderwijs. Vooral in Brussel waar de bevolking jaarlijks met 2 procent toeneemt."

GuTh

.

Nu in het nieuws