Antwerpse supermoskee komt aan Noorderlaan

De stad Antwerpen heeft haar oog laten vallen op een magazijnencomplex aan de Noorderlaan om er een grote moskee in onder te brengen.

jlenaerts

In de hoek van de Noorderlaan en de Michiganstraat op de Luchtbal liggen de voormalige GM-gebouwen. Die zijn nu in handen van een en dezelfde familie.

"We willen in dat complex ruimte huren om er een moskee in onder te brengen", zegt Monica De Coninck (sp.a), schepen van Diversiteit. "De grote moskee moet een oplossing bieden voor de talrijke slecht behuisde moskeeën in Antwerpen, die soms ook voor overlast zorgen."

De grote moskee op de Luchtbal moet plaats bieden aan honderden gelovigen en is volgens Monica De Coninck perfect gelegen. "Er is voldoende parkeerruimte en er zijn tramhaltes. Het is wel de bedoeling dat de moslimgemeenschap alles zelf betaalt. Als stad helpen we alleen in de zoektocht naar een geschikte locatie. Ook in het zuiden van Antwerpen zoeken we nog een plek voor een grote moskee."

Het lijkt er dus op dat een van de moeilijke politieke dossiers in Antwerpen afgerond kan worden. De eerste onderhandelingen met de eigenaar zijn vorige week gevoerd.

SVW, WD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Monica De Coninck