Twaalf nieuwe baanwinkels aan Steenweg op Gierle

Twaalf nieuwe baanwinkels aan Steenweg op Gierle

Twaalf nieuwe baanwinkels aan Steenweg op Gierle

Print
Turnhout - Projectontwikkelaar Heeren Group heeft al langer plannen om de sterk verouderde en niet zo propere ‘Aldisite’ aan de Steenweg op Gierle plat te gooien en er een nieuw complex neer te zetten. Recent kreeg de ontwikkelaar een bouwvergunning zodat de werken binnenkort kunnen starten.

“We zijn momenteel volop met de aanbestedingen bezig en hopen in mei de werkzaamheden te kunnen opstarten”, zegt projectontwikkelaar Mathé Heeren. “We voorzien ongeveer een duurtijd van één jaar.”

Het gaat in totaal om twaalf units tussen de 1.000 en 2.000 vierkante meter dus alles samen goed voor een winkeloppervlakte van ongeveer 17.000 vierkante meter. De winkels zijn verdeeld over een viertal gebouwen.

“Speelgoedzaak FUN zal een van de grotere units in gebruik nemen (net geen 2.000 vierkante meter, red). Daarnaast hebben we ook overeenkomsten met Floorhouse (parket en vloeren), JBC, Blokker zal er twee units in gebruik nemen voor twee verschillende winkels en sportwinkel Sports Direct. Scapino zit nu aan de overkant, maar neemt ook een van de nieuwe units in gebruik. Wat er met de huidige vestiging gebeurt, weten we nog niet.”

“Ook Aldi en Euro Shoe blijven op de site aanwezig. De Aldi zal zo lang mogelijk open blijven, maar zal na een tijdje wel dicht moeten omdat we het pand gaan afbreken. We denken daarnaast ook nog aan een fitness of iets dergelijks, maar daar zijn we nog niet helemaal uit. Als we iets als een fitness voorzien heb je ook na sluitingstijd van de winkels nog wat sociale controle.” Ook het pand van bevestigingsspecialist Fabory is mee opgenomen in de site. Heeren kocht dat pand over.

Er komt ook een gedeeltelijk ondergrondse parking vergelijkbaar met de parking onder de Colruyt in Oud-Turnhout. De parking zal plaats bieden aan zo’n 360 wagens.

Toon Verheijen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio