Cannabis Social Club moet vervolgd worden

De vzw Trekt Uw Plant! moet vervolgd worden voor haar Cannabis Social Club. Dat zei staatssecretaris voor Justitie Carl Devlies (CD&V) in de Kamer aan Bert Schoofs (VB).

ikerremans

In de Cannabis Social Club kunnen leden individueel een cannabisplant laten kweken voor eigen gebruik. Iedere plant zou herkenaar zijn aan een naamplaatje. Dat zou volgens Bert Schoofs op drie plaatsen in Antwerpen gebeuren. De vereniging beweert dat ze hierdoor niet strafbaar is, aldus Schoofs.

Mis, zo zei Devlies. "De vzw beroept zich op een richtlijn van 2005. Die geldt echter alleen maar voor personen die zelf cannabis bezitten voor eigen gebruik, niet voor personen die andermans planten bezitten of voor een vereniging die een gezamenlijke teelt voor haar eigen leden ontwikkelt. Bovendien is ook het vergemakkelijken van andermans drugsgebruik strafbaar. Deze feiten moeten vervolgd worden", zo luidde het.

"Maar tot op heden is nog geen enkele plantage van de Cannabis Social Club ontdekt", zo voegde Devlies er nog aan toe. In 2010 werden in totaal 950 cannabisplantages ontdekt.

Meer informatie over cannabisplantages vindt u op de expertenpagina van John De Wit

JDW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER