Niemand wil gerenoveerd Spuihuis huren

Niemand wil gerenoveerd Spuihuis huren

Niemand wil gerenoveerd Spuihuis huren

Print
Lier - De stad Lier verhuurt sinds begin 2010 het voor 50.847 euro gerestaureerde Spuihuis, maar het gebouw werd nog niet één keer tegen betaling gebruikt.

Het Spui wordt als polyvalente ruimte door het Liers Cultuurcentrum beheerd. Maar het gebouw had flink wat tekortkomingen, zoals geen verwarming, geen sanitair, zwakke elektriciteit, geen gastoevoer en geen afvoer naar de riolering. De trap in het gebouw was bovendien niet reglementair en mocht enkel door het personeel worden gebruikt. Begrijpelijk dat het gebouw maar zeer zelden werd verhuurd.

Daar wilde het schepencollege verandering in brengen. Het Spui werd gerenoveerd, waardoor het kan dienstdoen als ruimte voor optredens, tentoonstellingen en ontmoetingsmomenten. Helaas, het opzet van de stad is (nog) niet gelukt. Door de strenge winter, die zorgde voor problemen met de verwarmingsinstallatie en voor gesprongen leidingen, kon het Spui de eerste maanden niet worden verhuurd. Het Spuihuis werd ondertussen amper twaalf keer gebruikt, telkens door stadsdiensten en stedelijke organisaties.

"Hieruit blijkt dat de renovatie, met een toch wel hoge kost, nog geen enkele vorm van inkomsten heeft opgebracht", reageert gemeenteraadslid Frank Boogaerts (NV-A). "We hebben destijds gewaarschuwd voor het dure verhuurreglement. De meerderheid lachte dit weg en zei dat het Spuihuis gemakkelijk aan verenigingen, particulieren en bedrijven verhuurd zou kunnen worden."

"We herbekijken het verhuurreglement om na te gaan hoe we de verhuur van het Spui beter kunnen stimuleren", stelt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Chris VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio