Moeizame overwinning van Giants in Luik

Moeizame overwinning van Giants in Luik

Moeizame overwinning van Giants in Luik

Print
Als Mons zaterdag verliest in Aalst hebben de Giants eindelijk hun begeerde derde plaats beet. Na een moeizaam vierde kwart tegen Luik namen ze toch de drie punten mee richting Antwerpen. Ze maakten het zichzelf echter nog aartsmoeilijk en lieten de thuisploeg onnodig terug in de match komen.

De Antwerp Giants gingen in Luik voor hun vijfde overwinning op rij in de competitie waarin de jongens van Gjergia ondertussen de zesde stek en dus een play-off plaats veroverd hadden.

De thuisploeg startte met liefst vier Belgen in de basis. Moors en Brown domineerden de openingsminuten (3-10). Muya bracht zijn ploeg terug tot 10-12 maar Brown kreeg nu hulp van Wilson voor 10-19. Door enkele Antwerpse slordigheden kon Luik op het einde van kwart één de schade beperken tot 13-26.

In het begin van kwart twee liep het iets minder vlot met Black en co. De Giants bleven wel sterk verdedigen en daardoor de wedstrijd controleren (22-32). De thuisploeg vocht zich ondanks liefst 15 balverliezen langs Bozeman terug in de match, tot Michaël Roll met twee bommen binnen de dertig seconden terug voor 23-38 zorgde. Bij de pauze stond het 29-44 nadat

Black met vrijworpen een technische fout van Gjergia had afgestraft.

In de derde periode ging de thuisploeg feller verdedigen zodat de jongens van Casteels het aanvallend heel wat moeilijker hadden. Bij 44-53 kwamen ze zelfs terug tot onder de tienpuntenkloof. Met nog tien minuten te spelen had de ploeg van 't stad nog een 44-55 bonus.

In kwart vier werd het even 44-60. Via Bozeman en de niet af te stoppen Stipanovic kreeg de thuisploeg terug vleugels (58-64), goed geholpen door domme balverliezen van de opeens zenuwachtige bezoekers waarbij niks meer lukte. Minutenlang kregen ze geen bal meer door de ring. Het werd alweer een razend spannend slot. Met nog 1 minuut op de klok stond het 63-64. Bij deze score kreeg Wilson twee vrijworpen die gemist werden. Brown pakte echter de aanvallende rebound van de overwinning waarna Roll het vanop de vrijworplijn mocht afmaken. Eindstand: 63-66.

LUIK: MUYA 12, HOCKINS 0, MUKUBU 10, STIPANOVIC 20, GILLET 3, Bozeman 12, Papac 0, Griffin 0, Colette 6.
GIANTS: BLACK 17, BIGGS 0, BROWN 18, MOORS 11, WILSON 6, Mejri 4, Roll 10, Rademakers 0

Ludo Hendrickx

Meer sportnieuws