Eternit NV neemt 4.400 zonnepanelen in gebruik

Print
Willebroek - Op de voormalige stortplaats van asbest aan de Kersdonk in Tisselt is in opdracht van Eternit NV een zonnepanelenpark gebouwd. Deze groene energiebron telt 4.400 panelen, wat 900.000 kWh op jaarbasis oplevert. Dit is zowat 5% van het jaarlijkse energieverbruik van Eternit.

De 4.400 panelen, geïnstalleerd door SolarAccess, moeten bijdragen tot het behalen van de Kyoto doelstellingen tegen 2020. Jaarlijks wordt hiermee 700 ton CO2 uitstoot vermeden. Het gaat om een investering van 3,1 miljoen euro voor een zonnepanelenoppervlakte van zowat 37.500 m².In zijn toespraak zei de Vlaams minister president Kris Peeters dat de Vlaamse Regering in de afgelopen jaren via groene stroomcertificaten de bouw van zonnepaneleninstallaties terecht heeft gepromoot.

"We moeten er voor zorgen dat dit geen omgekeerd effect heeft. Gisteren is nog gebleken dat de stroomfactuur van een gemiddeld gezin jaarlijks met 72 euro zal stijgen, doordat de kost van groene stroomcertificaten wordt doorgerekend. Bovendien is gebleken dat zonnepanelen mogelijk overgesubsidieerd werden", aldus de minister-president.

Jan BOEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio