'Ronde van Antwerpen' verkend met ex-renner en actrice

Print

'Ronde van Antwerpen' verkend met ex-renner en actrice

Antwerpen - Gazet van Antwerpen is van mening dat Antwerpen te veel ontzien wordt tijdens het Vlaamse wielervoorjaar. Om te bewijzen dat onze regio genoeg interessante passages bezit die zo in een wielerklassieker zouden passen planden we zelf een parcours voor een virtuele 'Ronde van Antwerpen'.

Actrice Charlotte Vandermeersch en ex-profrenner Edwig Van Hooydonck verkenden samen met onze journaliste Maaike Floor enkele passages uit het parcours.

Vandermeersch

Vandermeersch is alvast een fan van de kasseiwegen in Antwerpen. “De meest idyllische wegen zijn kasseiwegen. Ik vind ze charmant. Het ongemak neem ik er wel bij”, vertelt de actrice. “Ik heb ook een degelijke stadsfiets, ideaal om over kasseien te rijden.”

Voor Gazet van Antwerpen fietste ze de D’Herbouvillekaai en de Naftaweg af, en beklom ze de Noorderbrug. “Beter te doen dan ik dacht.”

Van Hooydonck

Tweevoudig Ronde-winnaar Edwig Van Hooydonck testte de Bosstraat in Boom, de beklimming naar het Kerkplein in Heist-op-den-Berg, een kasseistrook in Lier en één in Stabroek voor uw krant.

“De beklimmingen in het Antwerpse zijn kort en niet zo stijl, heel goed te doen dus. Die kasseistroken zijn lastig.” De ex-renner was verbaasd dat er nog zulke wegen zijn in het Antwerpse. “Die strook in Lier was echt lang. En die in Stabroek heeft mooi zicht op de haven en is recht, ideaal om wat snelheid te maken.”

Lees meer zaterdag in Gazet van Antwerpen.

Lees ook: Geert Omloop test de Ronde van Antwerpen (Video)

Volg zelf de Ronde van Antwerpen

Na een bevraging op deze website stelden we op basis van de stemming onder de lezers een selectie samen van 13 kasseistroken en 5 hellingen die onze regio rijk is. Die bundelden we in deze kaart. Klik op de rennericoontjes en u krijgt meer beeld en uitleg bij de verschillende stroken.

Bekijk de kaart met onze persoonlijk samengestelde 'Ronde van Antwerpen'

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio