Bredabaan grondig heraangelegd

Print

Bredabaan grondig heraangelegd

Merksem - De Merksemse Bredabaan wordt opnieuw aangelegd vanaf de Minister Delbekelaan tot de Molenlei. Ook de traminfrastructuur wordt vernieuwd.

De startnota en de concepten voor de nieuwe aanleg van de Bredabaan en omgeving zijn klaar. Handelaars en buurtbewoners kunnen respectievelijk op 4 en 7 april kennismaken met de eerste concepten voor de herinrichting tijdens twee inspraakmomenten in het districtshuis van Merksem.

Het gaat om de heraanleg van de Bredabaan, de Frans de l'Arbrelaan (vanaf het kruispunt met de Bredabaan tot aan het kruispunt met de Minister Delbekelaan), de Minister Delbekelaan (tussen de Groenendaallaan en de Theunisbrug), het Burgemeester Jozef Nolfplein (de delen van de Borrewaterstraat en de Sint-Bartholomeusstraat die grenzen aan het plein inbegrepen).

De Lijn wil de tramsporen op de Bredabaan vervangen. De sporen worden verplaatst tegenover hun huidige ligging. Tram 3 zal daarbij niet langer via de Frans de l'Arbrelaan rijden, maar via de Bredabaan en Minister Delbekelaan waar tram 6 rijdt.

Bij de heraanleg wordt de Bredabaan een straat met een centrale tram- en busbaan, 2 x 1 rijstrook, parkeerstroken waar mogelijk, een "obstakelzone" (voor verlichting, straatmeubilair, bomen), vrijliggende fietspaden en voetpaden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio