Linker Duimpje wordt Broodbakkerij Pattyn

Linker Duimpje wordt Broodbakkerij Pattyn

Linker Duimpje wordt Broodbakkerij Pattyn

Print
De enige warme bakker op Linkeroever verhuist na de paasvakantie van de Gloriantlaan naar de Willem Van Haechtlaan. "We willen graag terug naar onze roots gaan. Een échte broodbakkerij met slechts een beperkt aanbod van voorverpakte charcuterie", vertelt bakker Eric Pattyn.
"Mijn vader was vroeger ook bakker en ik wil de nieuwe zaak graag opnieuw dezelfde naam geven. 30 jaar geleden reden we nog rond met bestelwagens 'Oh wat fijn, een brood van Pattyn'. Later is enkel de linker duim, die ook op de bestelwagen stond afgebeeld, overgebleven. Vandaar de naam Linker Duimpje."

Zondag 10 april is de allerlaatste dag van Linker Duimpje en op 29 april opent Broodbakkerij Pattyn om de hoek zijn gloednieuwe deuren. De werken zijn nog volop aan de gang maar je kan al zien dat het een prachtige nieuwe zaak wordt. Authentieke elementen, zoals traditionele broodrekken, krijgen hun plaats in een modern interieur met industriële lampen en steunbalken. Erg origineel is ook het open atelier. Ga je een brood kopen bij Pattyn dan zie je achter een glazen wand bakker Eric live het brood kneden en bakken.

Openingsuren broodbakkerij Pattyn (vanaf 29/4): elke dag van 7 tot 14 uur. Woensdag gesloten.

Broodautomaat ter beschikking.

Van onze wijkcorrespondente Eva D'Hondt

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio