Lierse: "Bal ligt in kamp van KBVB"

Lierse: Bal ligt in kamp van KBVB

Lierse: "Bal ligt in kamp van KBVB"

Print
De Eupense rechtbank van eerste aanleg heeft vrijdagmiddag eersteklasser AS Eupen gelijk gegeven in het kortgeding dat de club onlangs aanspande tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Daardoor wordt onder andere het duel tussen Cercle Brugge en Lierse in play-off II opgeschort. Lierse wacht momenteel af hoe de zaak zal aflopen.

"Momenteel kunnen we niet veel anders doen dat afwachten wat de Voetbalbond beslist", verduidelijkte Terry Verbiest, de woordvoerder van Lierse. "Eupen heeft immers beroep aangetekend tegen de beslissing van het Sportcomité van gisteren (donderdag) en dat beroep moet eerst behandeld worden. Wanneer dat behandeld wordt, weten we niet, de bal ligt dus in het kamp van de Voetbalbond".

Speelgerechtigd

Het Sportcomité oordeelde donderdag immers dat Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was voor het duel tussen de Pallieters en KV Mechelen en bevestigde de uitslag (2-1). Eupen besliste daarop beroep aan te tekenen bij de KBVB.

"We wachten tot de volledige procedure doorlopen is en bekijken dan wel wat we doen. De beslissing van de Eupense rechtbank kan in ieder geval verstrekkende gevolgen hebben. Aan ons standpunt verandert er uiteraard niets. Het Sportcomité heeft immers geoordeeld dat onze speler wel degelijk speelgerechtigd was", klonk het.

Bij Cercle Brugge wordt momenteel nog besproken met welke reactie de vereniging naar buiten treedt.

Beeld: Photonews

Meer sportnieuws