Een gewonde bij wilde achtervolging die eindigt in Antwerpen

Een gewonde bij wilde achtervolging die eindigt in Antwerpen

Een gewonde bij wilde achtervolging die eindigt in Antwerpen

Print
Een dronken bestuurder heeft afgelopen nacht voor de nodige chaos gezorgd nadat hij in Zwijndrecht een politiecontrole probeerde te ontvluchten. Het kwam tot een lange achtervolging die eindigde aan de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen.

De bestuurder gaf plankgas toen hij omstreeks 02.

30 uur in de buurt kwam van de controle op de Krijgsbaan in Burcht. De bestuurder reageerde niet op de aanmaningen van de politie om te stoppen en nam tegen hoogte snelheid de vlucht op de E17 richting Antwerpen. Vervolgens ontstond er opmerkelijke achtervolging door Zwijndrecht, op de E17, expressweg en in Antwerpen.

De vluchtende bestuurder reed op verschillende delen van de snelwegen en éénrichtingsstraten tegen de richting in. Verscheidene voertuigen dienden bruusk te remmen en/of uit te wijken om een aanrijding te voorkomen.

Wegversperring

Toen het patrouillevoertuig op een bepaald moment gedeeltelijk de weg afzette voor het vluchtende voertuig, werd dit opzettelijk 'geramd'. Bij een tweede versperring kon een zware aanrijding op het nippertje vermeden worden, door de versperring te openen.

De achtervolging eindigde uiteindelijk, na bijstand van andere politiekorpsen, op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen waar de rijbaan volledig afgezet werd. De bestuurder trachtte vervolgens nog te voet te vluchten maar kon snel overmeesterd worden.

De bestuurder bleek iets te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en hij werd tevens aangehouden en ter beschikking gesteld van het parket van de Procureur des Konings te Antwerpen.

Eén inspecteur werd licht gewond toen de vluchtende bestuurder het patrouillevoertuig ramde.

Nu in het nieuws