Acties van onderhoudspersoneel bij Umicore opgeschort

Acties van onderhoudspersoneel bij Umicore opgeschort

Acties van onderhoudspersoneel bij Umicore opgeschort

Print
Hoboken - Bij Umicore in Hoboken zijn de acties door het onderhoudspersoneel opgeschort. Dat zegt Hans Vaneerdewegh van het ABVV. Het onderhoudspersoneel begon donderdag een spontane actie in een aanslepend conflict over de wachtvergoedingen bij het metaalbedrijf. Eerdere besprekingen waren afgesprongen, maar directie en vakbonden gaan weer rond de tafel zitten.

De acties van het onderhoudspersoneel dreigden de productie in het gedrang te brengen als ze langer zouden worden aangehouden, maar zijn nu dus opgeschort.

"Er waren gesprekken heropgestart over de wachtvergoedingen, maar donderdag zijn die opnieuw afgesprongen. Daarop besliste het betrokken personeel geen onderhoud meer uit te voeren. Ze blokkeerden ook ingangen, waardoor de bevoorrading in het gedrang kwam. Maar nu zijn de acties dus opgeschort", zegt Vaneerdewegh.

Dat gebeurde nadat vrijdagmiddag duidelijk werd dat de directie en vakbonden toch opnieuw rond de tafel gaan zitten. Wellicht gebeurt dat in de loop van volgende week.

Het conflict bij Umicore heeft te maken met wachtvergoedingen die de directie zou willen herzien of zelfs afschaffen. Het personeel verzet zich daartegen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio