Cheikhni bekent dat hij aan Volvo heeft gewerkt

Cheikhni bekent dat hij aan Volvo heeft gewerkt

Cheikhni bekent dat hij aan Volvo heeft gewerkt

Print
Op het proces van de vermoorde politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen heeft verdachte Noureddine Cheikhni vrijdagochtend voor het eerst met zoveel woorden toegegeven dat hij aan de zwarte Volvo heeft gewerkt die op 4 december 2007 bij de schietpartij in Lot werd achtergelaten.

Donderdag had zijn advocaat Laurent Kennes al in dezelfde richting gepleit maar toen had de beschuldigde er zich toe beperkt te verklaren dat hij met dat pleidooi akkoord ging. Vrijdag bracht hij iets meer duidelijkheid.

Drie kwartier

De zwarte Volvo werd op 15 november 2007 gestolen uit een garage in Thuin. Volgens Noureddine Cheikhni heeft hij in de periode tussen de diefstal en eind november 2007 aan de wagen gewerkt en dat gedurende ongeveer drie kwartier. "Ik heb de reclamestickers er afgehaald en de veiligheidsgordels vervangen", zei de beschuldigde.

Hij gaf toe dat hij wist dat het om een gestolen voertuig ging maar wou of kon niet zeggen hoe de wagen bij hem was terechtgekomen. "Die wagen is langs verschillende personen gepasseerd en men heeft mij dan een dienst gevraagd", was het enige dat de man daarover zei.

Beeld: Photonews

MEEST RECENT