Parkeren met kaart achter voorruit verdwijnt

Parkeren met kaart achter voorruit verdwijnt

Parkeren met kaart achter voorruit verdwijnt

Print
Deurne - De gele bewonerskaart verdwijnt de volgende maanden vanachter de voorruit van de auto. De controle zal voortaan via de nummerplaat gebeuren.

Het is een bekend zicht bij geparkeerde auto’s in de stad: bewoners die in een wijk wonen met bewonersparkeren, hebben achter de voorruit een geel vignet steken. Dit kaartje zal op termijn verdwijnen. De bewoners in de buurt van de Herentalsebaan krijgen de primeur van de elektronische bewonerskaart. Meer dan 8.000 bewoners ontvingen al een brief om hun elektronische bewonerskaart aan te vragen.

“In deze wijk beginnen we met bewonersparkeren”, zegt Eric Dubois, directeur van het parkeerbedrijf GAPA. “Dit is een parkeerbedrijf GAPA. “Dit is een uitbreiding van het bewonersparkeren op de Herentalsebaan. De bewoners krijgen niet langer een geel vignet mee. Onze parkeerwachters zullen het bewonersparkeren controleren ren via het kenteken. Zij toetsen het kenteken in Zij toetsen het kenteken in op hun handcomputer. Na enkele seconden weten ze of de wagen van een bewoner is of niet.”

Ondertussen loopt ook al een proefproject waarbij de parkeerwachter het kenteken kan inscannen.

"Eerst grondig testen"

“We willen eerst honderd procent zeker zijn dat het toestel de kentekens juist herkent”, zegt Dubois. “Er zijn veel verschillende kentekens. Kentekens kunnen uit zeven, zes of vijf tekens buitenens bestaan. Daarnaast moet de scanner ook de buitenlandse kens best buit buitenens scanner ook de buitenlandse kentekens herkennen. Over een paar maanden zijn de testen achter de rug.”

Ook bewoners die een bewonerskaart aanvragen of verlengen, krijgen geen geel bewonersvignet vignet meer.

“Bewoners zullen voor de bewonerskaart nog steeds naar het districtshuis of naar één van onze winkels moeten komen”, zegt Dubois. “Zij moeten hun inschrijvingsbewijs van de wagen tonen. Het is voor ons niet mogelijk om dit op een andere manier te controleren. Ook de elektronische bewonerskaart blijft twee jaar geldig en moet daarna worden verlengd.”

Sacha Van Wiele

www.parkereninantwerpen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio