VB-raadsleden stappen op uit onvrede met Dewinter

De Kalmthoutse Vlaams Belanggemeenteraadsleden Francis Wouters en Yves Ceusters dienden donderdag hun ontslag in. Ze pikken het niet meer dat alle beslissingen worden genomen door de Antwerpse partijtop.

jrosquin

Francis Wouters (foto) en Yves Ceusters zetelen vanaf nu als onafhankelijken in de Kalmthoutse gemeenteraad. Wouters behoorde in het VB tot het kamp van Marie-Rose Morel. Zo viel hij in ongenade bij de top. “Ik werd hard aangepakt door Dewinter-getrouwen”, zegt Wouters. “Dewinters wil is wet, Antwerpen dicteert alles binnen de partij. Van de beloofde vernieuwing is niets terechtgekomen. Het partijbestuur bestaat uit ja-knikkers. De kieslijsten worden gevormd op basis van ons-kent-ons in plaats van bekwaamheid.”

Wouters is teleurgesteld in VB-voorzitter Bruno Valkeniers. “Die heeft niets te zeggen. Hij is de handpop van Dewinter, net als Gerolf Annemans.”

Volgens Wouters is in vele afdelingen de ontevredenheid groot. “In de 15 gemeenten van onze regio hadden wij drie jaar geleden nog 1.900 leden”, zegt hij. “Na alle interne ruzies zijn er dat nu nog 1.200.”

LM

Foto: Joris Herregods

MEER OVER Kalmthout