Alle vierdejaars van Atheneum Hof van Riemen naar Ardèche op taalstage

Print
Heist-op-den-Berg - Vrijdag 1 april vertrekken alle vierdejaars van het Atheneum Hof van Riemen naar de Ardèche in Frankrijk. Een week lang zullen ze het Frans als voertaal gebruiken. "Al onze vierdejaars gaan mee. Dit betekent dat leerlingen ASO, BSO en TSO samen op stap gaan. Regelmatig laten wij onze leerlingen verder kijken dan hun eigen studierichting. Zo krijgen ze oog en waardering voor ieders vaardigheden", zegt Geert Van Noten, directeur van Atheneum Hof van Riemen.
"Een taal vlot beheersen is veel meer dan alleen woordenlijstjes en spraakkunst instuderen", vertelt Nele Salaets, leerkracht Frans.

Atheneum Hof van Riemen wil met dit project de leerlingen het belang van communicatie in een andere taal laten voelen door hen onder te dompelen in een volledig Franstalige omgeving, de Ardèche in Frankrijk.

"Het gevarieerde programma zorgt er voor dat de leerlingen Frans spreken als iets nuttigs en leuk ervaren. Er gaan zelfs vier Brusselse studenten mee die onze leerlingen continu zullen aanmoedigen zich te uiten in het Frans. Een betere praktijkoefening kan ik me niet indenken," voegt Nele Salaets eraan toe.

De omkadering wordt verzorgd door CLIP taalvakanties die haar ervaring op gebied van taalanimatie graag deelt met scholen die op zoek zijn naar een uitdaging.

Naast het taalaspect richt Atheneum Hof van Riemen zich ook op de gevarieerde groep deelnemers : álle vierdejaars, zowel uit ASO als TSO en BSO gaan mee.

"Dat is een hele organisatie maar als brede school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen elkaar kennen en respecteren, ongeacht hun studierichting. Onze leerlingen van Voeding-Verzorging zullen bijvoorbeeld de maaltijden verzorgen. Een mooie gelegenheid voor de anderen om eens kennis te maken met hun vaardigheden in de keuken", besluit Salaets.

#adrFrans Coeckelbergsstraat 17, Heist-op-den-Berg# pierre anthonissen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio