Sidibe:"Toekomst ligt in België"

Sidibe: Toekomst ligt in België

Sidibe:"Toekomst ligt in België"

Print
Zowat de helft van de Belgische eersteklassers heeft de naam van Ibrahima Sidibe, die vanaf juni transfervrij is, aangestipt met het oog op volgend seizoen. Sidibe zelf start zaterdag in Mechelen op de bank, maar daar ziet de speler geen graten in. “Dat ik nu niet in de ploeg sta, bepaalt mijn toekomst niet. Alle geïnteresseerde clubs weten wat ik kan.”

Ibrahima Sidibe kwam de jongste maanden meermaals negatief in het nieuws. Tijdens het slot van de reguliere competitie kreeg de Senegalees het zelfs aan de stok met Guido Brepoels, die hem naar binnen stuurde tijdens een training en hem niet in de kern opnam voor de match van de waarheid tegen Beerschot.

Vorige week, toen het groepsgevoel weer aangescherpt werd op stage in Egypte en play-off 2 voorbereid werd, bleef Sidibe thuis. “Om privéredenen”, zegt de spits. “De club en ik zijn overeengekomen dat ik in Sint-Truiden mocht blijven, ik trainde met de beloften en onderhield zelf de conditie.”

Deze week trainde Sidibe wel weer voluit mee met de A-kern. Guido Brepoels zag wat hij wilde zien, maar laat de Senegalees zaterdag wel op de bank starten. Sidibe zelf legt zich neer bij die beslissing. “Ik neem wat komt", reageert hij.

Jupiler League

Op Stayen gaat men er niet van uit dat de Senegalees nog opnieuw wil praten met de club over een nieuwe overeenkomst. De makelaar van Sidibe sluit een langer verblijf nochtans niet volledig uit.

Sidibe zelf wil er niets meer over kwijt. "Wel ga ik ervan uit dat ik volgend jaar nog in België voetbal. Voor mijn gezin is België de beste keuze. Onze toekomst ligt hier", aldus de spits.

Meer voetbalnieuws