"Ze hebben Marcus zelfs met giftige verf bespoten"

Ze hebben Marcus zelfs met giftige verf bespoten

"Ze hebben Marcus zelfs met giftige verf bespoten"

Print
Het parket van Gent onderzoekt of de zelfmoord van Marcus Vandenabeele, een man van 42 uit Mariakerke, het gevolg is van zware pesterijen op het werk. Die hielden jaren aan en de man zag maar één uitweg.

Het is volgens Irène Kesteloot, zijn moeder, nog een wonder dat Marcus het zo lang heeft uitgehouden. Want de pesterijen hielden maanden aan en ze waren niet min. "Zijn collega's zijn op zijn benen gesprongen en hebben gezegd: nu zul je wel mank lopen. Ze hebben hem bespoten met verf, van onder tot boven. Verf die zelfs giftig is", getuigt Irène op vtm.

Haar zoon heeft dinsdagavond zelfmoord gepleegd. Omdat hij de jarenlange pesterijen op zijn werk beu was en niet meer aankon. "Ik ben volledig vernederd, heeft hij mij gezegd", gaat Irène verder. "Ik ben mijn waardigheid kwijt. Mijn collega's hebben me geweldig gekwetst." "Hij zei: je kunt je niet voorstellen wat ze daar allemaal met mij hebben gedaan. Ik kan het niet allemaal vertellen."

Vandenabeele werkte bij een bedrijf in Deinze dat wegmarkeringen aanbrengt. Daar geven ze voorlopig geen commentaar op de pesterijen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Wim Brillouet


Nu in het nieuws