Nederlander omgekomen in Libië

Nederlander omgekomen in Libië

Nederlander omgekomen in Libië

Print
De schermutselingen in Libië hebben een eerste Nederlands slachtoffer geëist. Het zou gaan om een duiker, die samen met twee andere Nederlanders voor een bedrijf in de olie-industrie werkte.

De precieze doodsoorzaak van de man is nog niet bekend, en zijn identiteit wordt ook nog niet vrijgegeven om te voorkomen dat de familie het tragische nieuws via de media moeten vernemen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had tot woensdag dagelijks contact met de drie Nederlanders. Ze wilden aanvankelijk het land niet verlaten. Toen een van de drie afgelopen dinsdag toch aangaf weg te willen, bleek een evacuatie door het escalerende conflict zeer moeilijk te zijn.

Overval

Aanhangers van de Libische leider Moammar Kadhafi overvielen de Nederlanders eerder deze week in de compound waar ze waren ondergebracht. Daarbij werden apparatuur en de medicijnen van het slachtoffer gestolen. Na de overval ging het drietal naar Benghazi, waar de Nederlandse correspondent Harald Doornbos de inmiddels overleden Nederlander samen met een van zijn collega's in een ambulance aantrof. De derde Nederlander zou zijn doorgereisd naar Egypte.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Nederland alles in het werk gaat stellen om het stoffelijk overschot te repatriëren.

Beeld: Photonews

.

Nu in het nieuws