Belgisch servies op huwelijk Albert van Monaco

Belgisch servies op huwelijk Albert van Monaco

Food

Belgisch servies op huwelijk Albert van Monaco

Print

Niemand minder dan de Limburgse porseleinkunstenaar Piet Stockmans mag een deel van het huwelijksservies leveren voor de bruiloft van Albert van Monaco. "Een hele eer."

Hoe komt iemand als Albert van Monaco in hemelsnaam bij een porseleinkunstenaar uit Genk? Simpel: Piet Stockmans is al enkele jaren geliefd bij sterrenchefs. Zo kocht Alain Ducasse, de Franse chef met de meeste Michelinsterren op zak, zijn gehele dessertservies bij Stockmans.

"Hij is verliefd geworden op het blauw dat ik in mijn werk gebruik en heeft me gevraagd of ik voor zijn sterrenrestaurant Le Louis XV in Monte Carlo dessertborden kon maken", aldus Stockmans.

Aangezien Ducasse het diner van het prinselijke paar zal klaarmaken, moest dat dus op bordjes van Stockmans gebeuren. "Een hele eer", laat Stockmans weten, al wil hij voor de rest wel discreet blijven over de opdracht.

NIET TE MISSEN