Trulli en Kovalainen racen door stad in Maleisië - Glock bezorgd

Trulli en Kovalainen racen door stad in Maleisië - Glock bezorgd

Trulli en Kovalainen racen door stad in Maleisië - Glock bezorgd

Print
In de straten van Putrajaya, een stad in Maleisië, geven F1-coureurs Heikki Kovalainen en Jarno Trulli zaterdag een heuse demonstratie met hun snelle bolides. Beide Lotus-rijders moeten de plaatselijke bevolkig warm maken voor de F1-race van volgende week zondag.

Dan vindt op het circuit van Sepang de tweede Grote Prijs van het seizoen plaats. In Putrajaya zal er geen verkeer mogelijk zijn in de buurt van het Paleis van Justitie.

Team Lotus heeft wat met Maleisië door Tony Fernandes. De steenrijke Maleisiër is ook eigenaar van vliegmaatschappij Air Asia.

Donderdag kreeg de man nog een Britse koninklijke onderscheiding. Van koningin Elizabeth mag hij zich voortaan een 'Commander of the Order of the British Empire' noemen. Fernandes ontving die bekroning voor zijn inspanningen om de zakelijke en culturele contacten tussen het Britse rijk en Maleisië te versterken

Virgin

Intussen maakt Timo Glock van het rivaliserende team Virgin - waarvoor ook de Belg Jérôme D'Ambrosio rijdt - zich zorgen over de volgende F1-race. De wagens zijn te traag en kunnen zich naar verluidt niet plaatsen voor de hoofdrace (cf. 107 procentregel) omdat de topteams nu wel zachte banden zouden opleggen. "Virgin heeft terrein verloren!". De Duitser zou met zijn kritiek de leiding wakker willen schudden.

MEEST RECENT