Aprilgrappen uit de oude doos

Het is 1 april vandaag en dan wordt u mogelijk bij uw pietje genomen. De Belgische en internationale pers zullen voor één dag uitpakken met een grapje. Dat was in het verleden niet anders. We haalden enkel aprilvissen onder het stof vandaan.

kscherpenberg

In een Nederlandse journaal werd in de jaren 60 gemeld dat de bekende Toren van Pisa was omgevallen. Heel wat geschrokken kijkers reageerden.

Een decennia later pakte de Gazet van Antwerpen uit met het nieuwtje dat de plaatselijke zoo overbevolkt was. Door het plaatsgebrek konden de lezers één dier gaan afhalen. 200 goedgelovigen meldden zich aan, maar moesten vervolgens afdruipen.

Kangoeroes

Ook de Britse Daily Mail heeft haar lezers eens flink beetgenomen. De organisatoren van de Londense marathon waren naar verluidt op zoek naar een Japanse deelnemer. Die vertelde dat hij niet 26 mijl moest lopen, maar wel 26 dagen. De krant huurde een Japanse hardloper in. Die moest in heel wat steden gaan lopen. De Aziaat werd door heel wat verontruste Britten tegengehouden. "Stop toch jongen, je hebt het mis".

De inwoners van het Australische Sydney werd in 1997 verteld dat er kangoeroes in het centrum zouden worden losgelaten. Leuk voor de toeristen!

Hamburger

Een jaar later pakte fastfoodketen Burger King uit met "een linkshandige whopper". De lekkernij bevatte naar verluidt met 180 graden gedraaide ingrediënten. Heel wat filialen werden overspoeld met linkshandigen.

Dancefestival Tomorrowland meldde vorig jaar dan weer dat niemand minder dan Eddy Wally was toegevoegd aan de affiche. "De stem achter 'One more time' van Daft Punk, de veelgevraagde remixer van Madonna, Kylie Minogue en Beyoncé én het meesterbrein achter de carrière van Lady Gaga. Hij reist non-stop de wereld rond, van Vegas tot Shanghai en van Ertvelde tot Rio."

Luchtvaartmaatschappij Ryanair kondigde ook aan de helft van het personeel te ontslaan door op vliegtuigen snoep- en drankautomaten te plaatsen.

Vastgoed

Jobs in de regio