Mishandelde olifant Anne gered uit circus

Mishandelde olifant Anne gered uit circus

Mishandelde olifant Anne gered uit circus

Print
De mishandelde olifant Anne is bevrijd uit het Engelse circus waar ze gevangen zat. Ze kan nu van haar pensioen gaan genieten in een safaripark.

Dierenliefhebbers over de hele wereld waren woedend toen eerder deze week een filmpje opdook waarop was te zien hoe de 57-jarige Aziatische olifant werd aangepakt door haar Roemeense verzorger Nicolae Nitu. Ze werd geschopt, geslagen en gestoken met een hooivork, terwijl ze was geketend aan zware kettingen.

Na een golf van protesten en onderhandelingen met dierenrechtenorganisaties kan Annie nu afscheid nemen van de krappe behuizing. Na haar verhuizing heeft de bejaarde olifant zo'n dertig hectare tot haar beschikking in het safaripark in de plaats Longleat. Ze krijgt gezelschap van de neushoorns.

Geschokt

Circusdirecteur Bobby Roberts zegt zelf overigens ook geschokt te zijn door de beelden van de mishandeling. "Die verzorger heeft ons vertrouwen misbruikt. Dit is het ergste wat we ooit als circus hebben meegemaakt," zegt hij.

Het circus voelt zich verantwoordelijk voor het leed dat Anne is aangedaan. Het heeft de naam van de spoorloze dierenbeul doorgegeven aan de politie.

Kijk hieronder naar de schokkende beelden van de mishandeling:


Shocking new ADI cruelty exposé shames UK circus industry from Animal Defenders on Vimeo.

KMa

.

Nu in het nieuws