KBVB verwerpt klacht Eupen, rechtbank beslist vandaag

KBVB verwerpt klacht Eupen, rechtbank beslist vandaag

KBVB verwerpt klacht Eupen, rechtbank beslist vandaag

Print
De uitslag van de wedstrijd Lierse - KV Mechelen (2-1) blijft staan. De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft de klacht van Eupen verworpen. Vandaag velt de rechtbank een oordeel.

Lierse had bij de match tegen Malinwa Jason Adesanya op het wedstrijdblad ingevuld, maar die was volgens Eupen niet speelgerechtigd. Volgens het Sportcomité was Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen op 15 februari. De Lierse club had een licentie-aanvraag ingediend op de ochtend van de wedstrijd (om 10.21 uur). Deze aanvraag volstond.

Eupen repliceerde daarop dat het om een uitgestelde wedstrijd gaat die eigenlijk had moeten gespeeld worden op 4 december, een datum waarop Adesanya niet speelgerechtigd was, en dat Lierse dus in overtreding was. Eupen diende daarop klacht in.

Standard blijft in play-off I

De beslissing van het Sportcomité houdt in dat Standard in play-off I blijft en zijn eerste wedstrijd zondag om 18u00 zal spelen tegen Anderlecht. Eupen blijft veroordeeld tot het spelen van barragematchen tegen Charleroi.

Als Lierse de drie punten die het tegen KV Mechelen pakte had verloren, zou KV Mechelen dankzij een forfaitscore en drie extra punten in play-off I zijn beland. Lierse zou dan ook in plaats van Eupen in play-off 3 moeten aantreden.

Rechtbank

Toch blijft het goede verloop van de play-offs in handen van de Eupense rechtbank, die vandaag een uitspraak zal doen. Daarbij zullen de elementen die werden aangebracht door het Sportcomité gebruikt worden.

Er is ook een tweede luik in de Eupense klacht. Namelijk dat de twee laatste speeldagen tegelijk hadden moeten worden gespeeld. Dit was niet het geval omdat Charleroi-Cercle Brugge werd uitgesteld. De rechtbank kan beslissen om de start van de play-offs tegen te houden.

Bovendien gaat Eupen ook nog in beroep bij de KBVB. Ook dat beroep zal behandeld worden.

MEER VOETBALNIEUWS