Pakketje naar Grasheide komt in Centraal-Amerika terecht

Pakketje naar Grasheide komt in Centraal-Amerika terecht

Pakketje naar Grasheide komt in Centraal-Amerika terecht

Print
Putte - Soms belanden er op de redactie lezersbrieven die je niet zomaar kan laten passeren. Een voorbeeld? Originele reisverhalen. Zoals een pakketje dat voor het traject van het Nederlandse Amersfoort naar het nietige Grasheide (Putte) een omweg maakt via… het Centraal-Amerikaanse land Belize. “Mijn wisselstuk voor de verwarming heeft 19.000 kilometer afgelegd”, lacht Rik Gielen.

Eind januari bestelde de elektricien op rust een wisselstuk voor een buurman in nood. “Hij had een probleem met zijn accumulatieverwarming”, tatert de 65-jarige Rik Gielen. “Omdat het over, euhm, technologie van 30 jaar terug gaat, was het stuk nergens in België te vinden. Daarom schuimde ik voor m’n buren het web af, en uiteindelijk vond ik in het Nederlandse Amersfoort iemand die ons kon helpen. De man stuurde het stuk onmiddellijk per post op, maar na een paar weken begonnen we ons toch ongerust te maken: waar bleef het toch?”

De Nederlandse verkoper, die het zelf niet goed begreep, was zo vriendelijk om een nieuw stuk op te sturen. Dat arriveerde quasi onmiddellijk, en maandag kwam plots het eerste pakketje achterna. “Hoewel mijn adres correct vermeld stond, is het tot in Belize gevlogen”, lacht de elektricien. “In totaal is het dus 40 dagen onderweg geweest vooraleer het in onze brievenbus belandde. Op het internet – daar kan je tegenwoordig echt alles mee, hé – heb ik opgezocht hoeveel kilometer onze pakketje uiteindelijk heeft afgelegd: 19.000. Ongelooflijk, toch?”

Amerikaanse veiligheidsdienst

De gepensioneerde Grasheidenaar moet nog altijd smakelijk lachen om z’n verhaal. “Wat we daaruit leren? Dat alles mits het nodige geduld in orde komt en Belize ergens ver weg in Midden-Amerika ligt. En dat de Amerikaanse veiligheidsdiensten heel goed hun werk doen. Het pakketje was immers dichtgekleefd met een tape waarop het logo van ‘Department Homeland Security’ en de tekst ‘U.S.Custom Detection’ staan. Ook daarvoor heb ik m’n vriend Google geraadpleegd: dat wijst erop dat het pakket helemaal onderzocht is. Enfin, ik ben blij dat de chauffage van m’n buren terug werkt ondertussen (lacht).”

MASI

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio