Mechelaars boos om ‘haaientanden’ aan Colomaplein

Bewoners uit de wijk Tervuursesteenweg maken zich zorgen over de heraanleg van het kruispunt aan de Colomalaan. Voor de ingang van Colomaplus liggen een twintigtal stenen ‘haaientanden’. “Levensgevaarlijk”, zegt een bezorgde Werner Lefebvre.

svanhaezendonck

Afgelopen week werd het nieuwe Colomaplein na maanden van werkzaamheden heropend. Toch zijn de Mechelaars uit de buurt niet meteen te spreken over de heraanleg van het kruispunt. “Als afbakening hebben ze vlijmscherpe stenen gelegd”, vertelt Werner Lefebvre. “Ze zien er misschien artistiek uit, maar zijn simpelweg levensgevaarlijk. Eerlijk waar: ik zie spontaan enkele rampcenario’s opdoemen. Als daar een kleutertje of een fietser op valt, gebeuren er ongelukken. Die rand splijt zelfs een helm in twee.”

Zowel op het kabinet van schepen van openbare werken Greet Geypen als dat van burgemeester Bart Somers zijn ze ondertussen al op de hoogte van de ongerustheid van de buurtbewoners. “We zijn er mee bezig”, zegt Tom Lamberts, kabinetsmedewerker van de burgemeester. “Maandag kregen we de klacht binnen, ondertussen hebben we beslist iets te ondernemen. We gaan dan ook samenzitten met de aannemer om te bekijken wat mogelijk is. Als het haalbaar is worden die stenen opnieuw afgevlakt. Wanneer dat zal gebeuren? Zo snel mogelijk. Als de aannemer laat weten dat de stenen afgerond kunnen worden, beginnen we meteen met de werken.”

MASI

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio