Buurt zegt 500 keer nee tegen afsluiting Kraanbrug

Leden van het actiecomité ‘Kraanbrug Open’ hebben dinsdagavond een petitie met 500 handtekeningen overhandigd aan de vier fractieleiders van de Mechelse gemeenteraad.

svanhaezendonck

In de plannen voor een autoluwe binnenstad wordt de Kraanbrug afgesloten. Auto’s moeten dan via de Tichelrij, Dobbelhuizen, ‘t Veer en Guido Gezellelaan het westen van de binnenstad verlaten. “Door dat te doen, stuurt het stadsbestuur dagelijks honderden wagens door een straat van amper zes meter breed. Wij eisen dat de Kraanbrug openblijft”, zegt Johan Van Steelandt, een van de actievoerders. “Na vijftien jaar verwaarlozing van de bestrating willen wij trouwens ook een grondige renovatie.”

Om hun protest kracht bij te zetten, hebben de buurtbewoners in minder dan tien dagen 500 handtekeningen verzameld. Een eerste gesprek met burgemeester Bart Somers (Open Vld) is reeds achter de rug. “Voorlopig bleef dat zonder resultaat. Een nieuw overleg is gepland voor donderdag. Om het overleg met de burgemeester op een constructieve wijze te laten verlopen, start het actiecomité voorlopig geen nieuwe acties”, geeft Jill Vande Wynckel aan.

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio