Nog meer file-ellende op Ring op komst

Print
Lier - Het Vlaams Gewest legt vanaf maandag 4 april een nieuw kruispunt aan de Ring (R16) rond Lier. Het verkeer moet dan tijdelijk over één rijstrook.

De stad Lier wil in samenwerking met de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij Antwerpen en het Vlaams Gewest de industriegebieden Duwijck en Mallekot ontsluiten. Daartoe is een nieuw kruispunt nodig op de Ring tussen de kruispunten Ring-Antwerpsesteenweg en Ring-Hagenbroeksesteenweg. Op het nieuwe kruispunt komen verkeerlichten om een vlotte doorstroming van het verkeer te verzekeren. Door dit nieuwe kruispunt zullen vrachtwagens via Plaslaar en Mallekotstraat rechtstreeks de Ring kunnen oprijden.

De aanleg van het kruispunt gebeurt in twee fasen. Van 4 april tot midden mei ontsluit de aannemer Plaslaar. De Ring aan de kant van Plaslaar wordt volledig afgesloten. Wagens op de Ring moeten over de middenberm naar de andere kant van de Ring. Het verkeer moet hier over één rijstrook.

Vanaf midden mei tot begin juli vindt de ontsluiting van de Mallekotstraat plaats. De Ring aan de kant van Mallekotstraat wordt dan volledig afgesloten. Verkeer op de Ring moet aan de andere kant van de middenberm op één rijstrook richting kruispunt Hagenbroeksesteenweg rijden.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio