Igemo begeleidt nieuwbouw gemeentescholen

Print
Duffel - Het Gemeentelijk Technisch Instituut Duffel (GTID) en de gemeentelijke basisschool 't Kompas hebben uitbreidingsplannen. Igemo treedt hierbij op als projectmanager.

Beide scholen liggen tussen de Nieuwstraat en de Rooienberg en vormen samen het gemeentelijk scholencomplex West. "Met 7,5 procent groei is het GTID de snelst groeiende school van onze scholengemeenschap. En in 't Kompas is het aantal kleuters, sinds de oprichting van de kleuterschool tien jaar geleden, nagenoeg verdrievoudigd. Een uitbreiding van het scholencomplex is dus stilaan op. Daarom hebben we de intergemeentelijke vereniging Igemo onder de arm genomen om hierbij als projectmanager op te treden", zegt schepen van, Onderwijs Luc Wuyts (CD&V).

"Igemo moet in de eerste plaats een bouwprogramma uitwerken en een subsidiedossier bij de Vlaamse overheid indienen, zodat we zeventig procent subsidies op de nieuwbouw kunnen bekomen. Daarnaast moet Igemo enkele onroerende goederen werven die we voor de uitbreiding nodig hebben, hetzij door het voeren van minnelijke onderhandelingen, hetzij via openbare verkopen", verduidelijkt Luc Wuyts.

"Inmiddels is Igemo er al in geslaagd om een woonhuis aan de kasteelstraat 41 en een naastgelegen perceel grond aan te kopen. Op dat perceel creëren, in afwachting van het bouwprogramma, tegen volgend schooljaar een groene speelzone voor de kleuterschool. Wanneer de woning gesloopt is, komt daar tegen september 2013 een containerklas om de nood aan klaslokalen voor het GTID op te vangen", besluit schepen Wuyts.

De gemeenteraad keurde de overeenkomst met Igemo maandagvond goed.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio