Bart De Wever: "Het wordt een belangrijke week"

Bart De Wever: Het wordt een belangrijke week

Bart De Wever: "Het wordt een belangrijke week"

Print
N-VA-voorzitter Bart De Wever verwacht een "belangrijke week" in de communautaire gesprekken met onderhandelaar Wouter Beke en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Ondertussen reageren ze bij de PS niet op de terugval in de peiling van La Libre Belgique.

Wouter Beke (CD&V) moet donderdag of vrijdag naar de koning. Bij de N-VA verwachten ze alvast "een belangrijke week". Voorzitter Bart De Wever verwacht dat CD&V-voorzitter en koninklijk onderhandelaar Wouter Beke deze week met voorstellen zal komen om de geschilpunten tussen PS en N-VA op te lossen.

De Wever liet eerder al verstaan dat er nu snel resultaat moet komen. Hij hoopt dat de PS open staat voor de oplossingen die naar voren geschoven worden. "Ik ga het proces van de PS niet maken, maar als er voorstellen met oplossingen op tafel liggen, dan moet iedereen ook de openheid hebben om daarnaar te kijken. Anders kan je beter afronden."

PS zakt

Volgens een peiling van La Libre Belgique zou de PS de grootste Franstalige partij blijven, maar gaan de Franstalige socialisten er voor het eerst sinds de verkiezingen van vorig jaar gaat op achteruit. De PS zou 4,5% minder stemmen halen dan op 13 juni 2010.

Officieel wil de PS niet op het resultaat reageren. Een aantal kopstukken vrezen wel dat de aanslepende onderhandelingen tegen de PS spelen. "Blijkbaar begrijpen de Franstaligen niet meer zo goed waarom de onderhandelingen zo lang aanslepen", zei PS-kopstuk Philippe Moureaux.

Lees ook: N-VA stoomt verder vooruit in nieuwe peiling, PS verliest

Foto: Photonews

.

Nu in het nieuws