BASF en Aertssen bieden gratis burenconcert

Print
Stabroek - De tweestrijd tussen oorlog en vrede blijft actueel. De Welshe componist Karl Jenkins schreef hierover een modern oratorium naar aanleiding van de Kosovo-crisis. BASF Antwerpen en nv Aertssen bieden een eenmalige uitvoering van dit imposant werk gratis aan op zaterdag 2 april om 20u in de Sint-Catharinakoor.

Jenkins gebruikte voor dit werk historische teksten uit alle wereldculturen. Dat levert een grote diversiteit aan muzikale indrukken, gaande van het middeleeuws basislied 'L' homme armée' tot een Gregoriaanse hymne, psalmen uit de zeventiende eeuw, een melodie van Händel en koorpartituren die aanleunen bij jazz en filmmuziek. Hij gebruikt zowel oude teksten uit de vroeg-Indische en middeleeuwse literatuur, als moderne teksten van Kipling, de auteur van 'Jungle Book' .

Er is ook een gedicht van een Japans schrijver in verwerkt, die wel de atoomaanval op Hiroshima overleefde, maar nadien de duimen moest leggen voor de radioactieve neerslag ervan. Het resultaat is de 'Gewapende Man', soms sterk instrumentaal, soms gewoon a capella, soms solowerk en soms koorzang. Het aantal plaatsen in de Sint-Catharinakerk van Stabroek is beperkt. Wie belangstelling heeft, meldt zich bij jan.van.doorslaer1@telenet.be

Erik Vandewalle

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio