Brits oorlogsmonument in Doel ontmanteld

Brits oorlogsmonument in Doel ontmanteld

Brits oorlogsmonument in Doel ontmanteld

Print
Beveren-Waas - Onder toezicht van de lokale politie heeft een aannemer het Brits oorlogsmonument aan de jachthaven van Doel ontmanteld. Het wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe plaats aan de kerk van Prosperpolder.

Het oorlogsmonument is een dankbetuiging aan de Britse de luchtafweer, die zijn kanonnen op de Doelse Scheldedijk op het einde van de oorlog in stelling bracht tegen de Duitse V-wapens om Oost-Vlaanderen en Antwerpen te beschermen. "In principe zal de jaarlijkse herdenking in juni kunnen plaatsvinden op de nieuwe locatie", laat de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) weten.

Alain Heyrman, voorzitter van NKB Beveren, is ontstemd. Hij startte recent een petitie op tegen de verhuis. "Dit is democratie in de kiem smoren. De petitie telt intussen al 1.700 handtekeningen. We zetten ze verder tot er een bouwvergunning uithangt. Dan dienen we de petitie in bij de dienst stedenbouw. Ik wil de strijd nog niet opgeven. Een herdenkingsmonument hoort thuis op de plaats van krijgsverrichting."

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio