Lokeren

Bezoekerscentrum van Molsbroek vervult kwarteeuw voorbeeldfunctie

Bezoekerscentrum van Molsbroek vervult kwarteeuw voorbeeldfunctie

Bezoekerscentrum van Molsbroek vervult kwarteeuw voorbeeldfunctie

Print
Lokeren - Van bij de start vervulde het Bezoekerscentrum van het Molsbroek een pioniersrol. 25 jaar later blijft het door allerlei initiatieven zijn educatieve troeven uitspelen.

Het bijzonderste doel van het bezoekerscentrum blijft informatie verstrekken over het 80 hectare grote natuurgebied. Dat heeft met de wandeldijk van 4,5 kilometer lang veel te bieden.

De natuurliefhebbers genieten van moerasvlaktes, riet en bosjes. 20.000 individuele bezoekers fietsen en wandelen jaarlijks in het Molsbroek. Het is een populaire bestemming voor scholen en verenigingen.

Leraars kunnen kiezen uit lesbladen en om het voor de leerlingen extra leuk te maken zijn er potjesloepen beschikbaar om diertjes te bestuderen. Kinderen kunnen er badges met een eigen tekening maken zo valt er nog veel meer leuks te beleven. Het aanbod regelmatig vernieuwen is een van de redenen waarom het Bezoekerscentrum aantrekkelijk blijft.

Educatief verjaardagsfeest

Nieuw is de mogelijkheid om er een educatief verjaardagsfeest te houden. “We hebben vier tochten uitgestippeld. Kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas kunnen op stap met kabouter Patjoepelke. Trees de pimpelmees leert de jarigen uit het eerste en tweede leerjaar over gekke vogels.

Waterleven op spel is nog een themawandeling en voor de oudsten hebben we een moerasdetectiveparcours uitgestippeld”, overloopt Marieke De Vos het aanbod. Na de tochten volgt dat het echte feest met slingers en gezonde hapjes en drankjes. Sinds 2009 staat er een tentoonstelling. Die is sinds dit weekend uitgebreid met een tijdelijke expo over natuurkunst in Molsbroek.

DVR