Slager Paul Van Looveren behaalt vijf gouden medailles op Eurobef

Slager Paul Van Looveren behaalt vijf gouden medailles op Eurobef

Slager Paul Van Looveren behaalt vijf gouden medailles op Eurobef

Print
Malle - Ambachtelijk slager Paul Van Looveren (42) uit Westmalle heeft op de nationale wedstrijd Eurobeef in Kortrijk vijf gouden en zeven zilveren medailles behaald. Hij is heel trots op zijn zelfbereide ‘stoverij van varkenswangetjes’.

Paul Van Looveren baat al zestien jaar een slagerij uit in de Berckhoven- 0 straat 27 in Westmalle. “Vorig jaar moderniseerden mijn vrouw Annick en ik de zaak, zodat ik mijn fijne vleeswaren beter kan tentoonstellen”, verklaart hij.

Paul en Annick (40) houden van kwaliteit. “We maken meer dan de helft van onze charcuterie zelf en vielen daar in het verleden vaak mee in de prijzen. Met onze patés werden we zelfs kampioen van België”, legt de slager uit.

Het was vorig weekend alweer bingo voor het Westmalse slagerskoppel. De stoverij met wangetjes, bereid volgens een eigen recept van Annick, is een topper. “Er zitten naast het magere vlees van de varkenswangen ook champignons en zilveruitjes in. Mijn vrouw is van opleiding kokkin, dus zij kent de knepen van het vak”, zegt Paul trots. “Dit bereide gerecht is stilaan maar zeker een hype aan het worden, net zoals vroeger de varkensribbetjes. Het verkoopt als zoete broodjes.”

De vier andere gouden medailles gingen naar het Strasbourg vleesbrood van het huis, de casselerkotelet, de appeltjespaté en het steengrillmenu. Paul behaalde bovendien zeven keer zilver voor andere fijne vleeswaren.

“We zoeken steeds naar nieuwe uitdagingen. De volgende maanden leggen we ons verder toe op de hammetjes. Ik won nu zilver met een natuurhesp. Daar moet, mits wat inspanningen, meer inzitten. En de bereide gerechten gaan we in onze winkel meer in de kijker plaatsen.”

Jan Vorsselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio