Vlaams Belang schorst Gentse Belfort-ploeg voorlopig

Vlaams Belang schorst Gentse Belfort-ploeg voorlopig

Vlaams Belang schorst Gentse Belfort-ploeg voorlopig

Print
Het partijbestuur van het Vlaams Belang heeft maandag beslist om de dissidente Gentse gemeenteraadsleden van de Belfort-ploeg te schorsen tot de partijraad zich heeft uitgesproken.

Het partijbestuur had volgens voorzitter Valkeniers maandag een "open en vranke" discussie over de oprichting van vijf van de negen gemeenteraadsleden van een dissidente werkgroep, de Belfort-groep. Die werkgroep staat onder leiding van gewezen Kamerlid en Gents boegbeeld Francis Van den Eynde.

Het bestuur besliste het dossier te laten behandelen door de Adviescommissie voor Verzoening en Tucht, een ad hoc commissie die krachtens de laatste statutaire hervormingen in het leven kan worden geroepen. Daarin zullen geen Oost-Vlaamse vertegenwoordigers zetelen, benadrukte Valkeniers. De uiteindelijke knoop wordt doorgehakt door de partijraad, wellicht pas in mei, aldus nog de voorzitter. Intussen is het vijftal geschorst uit de partij.

Partij naar de 21ste eeuw

Oud-volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde zei pijnlijk verrast te zijn door de beslissing. "We hebben enkel publieke kritiek geuit op het bestuur en krijgen de zwaarste partijsanctie. We wilden enkel de partij in de 21ste eeuw brengen", aldus nog Van Den Eynde.

Foto Photonews

.

Nu in het nieuws