Ikaros Solar zet expansie voort met Frans geld

Print
Ikaros Solar uit Schoten, dat actief is in de sector van de zonnepanelen, kan zijn internationale expansie voortzetten. Het heeft daartoe geld gekregen van het Franse investeringsfonds Crédit Agricole Private Equity. Dat neemt een minderheidsparticipatie in het bedrijf.

Ikaros legde al fotovoltaïsche panelen bij Ikea, Philips, Carrefour en Janssen Pharmaceutica, alsook bij particulieren. Daarnaast is het bedrijf groothandel voor gecertificeerde installateurs.

In 2009 boekte de onderneming een omzet van 40 miljoen euro. In 2010 kwam daar een aanzienlijke groei bij.

Recentelijk is het bedrijf gestart met een internationale expansie. Zo opende het een vestiging in Wales, waarin het zelf 70% van de aandelen nam. De komende maanden wil het ook naar andere landen.

De internationale expansie wordt gefinancierd met geld van Crédit Agricole Private Equity (CAPE). De maatschappij - die deel uitmaakt van de Franse bank Crédit Agricole - investeert in Ikaros Solar via haar Capenergie 2-fonds. Dat fonds investeerde reeds in 17 andere bedrijven in de sector van de hernieuwbare energie in Frankrijk en Italië.

Ikaros werkt al sinds februari 2010 samen met Crédit Agricole. De bank participeert immers in het Ikaros Solar Park I Fund, een investeringsfonds dat opgericht werd om in de financiering te voorzien van meer dan 30 MWp aan zonnecentrales.

JVG

Lees ook in de sector van hernieuwbare energie: Vlaamse energieholding neemt participatie in Aspiravi

.

Nu in het nieuws