Leerlingen muziekacademie bereiden zich voor op Popsolutely

Leerlingen muziekacademie bereiden zich voor op Popsolutely

Leerlingen muziekacademie bereiden zich voor op Popsolutely

Print
Mortsel - Een tiental enthousiaste leerlingen uit de klas van Stefan Van Puymbroeck (40), leerkracht algemene muziektheorie en compositieleer aan de muziekacademie van Mortsel, stomen zich klaar voor hun tweede popconcert. Het project kreeg de naam Popsolutely.

“Als leerlingen met een droom naar je toe komen, dan moet je daar als leerkracht je schouders onder zetten”, vertelt Stefan. “Bovendien is dit initiatief een prima uithangbord voor onze school. Een popconcert is het beste bewijs dat een muziekacademie helemaal niet saai of enkel theoretisch hoeft te zijn.”

Het Popsolutely-project is een vervolg op het Kaleidospop-optreden van vorig jaar. “Toen konden we niet alle nummers brengen. Mijn leerlingen hadden er gewoon te veel geschreven. Het zou zonde geweest zijn die nummers gewoon in de kast te laten liggen. Vandaar deze tweede editie.”

Eigen songs

Stefan benadrukt dat er geen covers worden gebracht. “Deze leerlingen volgen allemaal compositieleer. Het is veel interessanter dat ze eigen songs brengen. Daaruit leren ze veruit het meest.” De muzikanten zitten nu in de laatste lijn voor het grote optreden. “We repeteren nu al enkele maanden twee keer per week”, glundert Stefan. “De arrangementen zijn uitgeschreven en alle vijfentwintig songs zijn klaar. Ik voel dat het goed zit.

De omkadering is ditmaal ook veel professioneler. Van dit optreden zal ook een cd worden gemaakt. Die opnames worden gedaan door Luk De Deckers, die ook verantwoordelijk is voor de Promsconcerten.”

Een verplaatsing naar Mortsel loont dus beslist de moeite. “Absoluut, het wordt genieten. Een project als dit doet mijn klas echt leven”, besluit Stefan. “Muziektheorie is best interessant, maar muziek komt pas echt tot leven in een concertzaal.”

Patrick Van Dyck

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio