Bewoners Hooidonkstraat in Nijlen zijn wachten op riolering beu

Bewoners Hooidonkstraat in Nijlen zijn wachten op riolering beu

Bewoners Hooidonkstraat in Nijlen zijn wachten op riolering beu

Print
Nijlen - Acht woningen in de Hooidonkstraat in Nijlen kunnen niet aansluiten op het rioleringsnet. “Dat werd ons nochtans 21 jaar geleden beloofd”, zegt Linda Peeters boos.

“Toen we hier in 1990 ons huis hebben gebouwd, hebben we in het gemeentehuis naar de riolering geïnformeerd. We kregen de belofte dat die een tweetal jaren later zou worden aangelegd. Daarom hebben we destijds alle aflopen richting straatkant aangelegd, zodat we op de riolering zouden kunnen aansluiten. We zouden ons afvalwater er tijdelijk in twee ondergrondse, betonnen kuipen opvangen”, vertelt Linda Peeters.

“Ondertussen zijn we 21 jaar verder en er ligt nog altijd geen riolering voor onze deur. Al die tijd hebben we zo’n zes keer per jaar die kuipen met afvalwater laten leegmaken. Dat kost ons elke keer 120 euro. De eerste moest dit zelfs nog vaker gebeuren, want toen liep ook het regenwater dat van het dak kwam, in die kuipen. De gemeente heeft ons dus al serieus op kosten gejaagd”, concludeert Linda Peeters. “Het strafste van al is dat op acht huizen na iedereen in de Hooidonkstraat op de riolering is aangesloten.

Twee keer overgeslagen

Hoe dit komt? Jaren geleden werd het eerste deel van onze straat heraangelegd mét riolering tot aan huisnummer 44. Enkele jaren geleden kreeg de straat vanaf huisnummer 60 eveneens riolering. Ons deel van de straat, amper honderd meter lang, werd dus twee keer overgeslagen. Onbegrijpelijk!”, zucht Linda.

Het ontbreken van de riolering is niet de enige miserie in deze Nijlense straat. Andere bewoners klagen over de vele putten in het wegdek. “Die putten zijn er al jaren en zorgen voor grote plassen, met alle ellende vandien. Ik zie bewoners vaak noodgedwongen die putten met kiezelsteentjes dichtgooien, maar zoiets is toch de taak van de gemeente, niet?”, stelt Linda Peeters.

Chris Van Rompaey

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio