11.000 toeschouwers voor derde editie 'Back to the 90's'

11.000 toeschouwers voor derde editie 'Back to the 90's'

11.000 toeschouwers voor derde editie 'Back to the 90's'

Print
Zowel Ice Mc als Rozalla raakten zaterdag onder de indruk van het enthousiasme waarmee een goed gevuld Sportpaleis ‘Back to the 90’s’ naar een climax gilde.

Tijdens de derde editie daagden 11.000 concertgangers op voor een marathon van legendarische echo’s uit de jaren 1990. Naast optredens van Culture Beat, Rozalla, Captain Jack en rapper Ice Mc lag de klemtoon op de dj-sets van Pat Krimson (alias Nunca), Wout (Sylver) en de Bonzaï All Stars, het Antwerpse platenlabel dat onder meer Tiësto en Armin van Buuren voortbracht.

“We hebben al een en ander gezien, maar dit hebben we zelden meegemaakt”, lachen Bruce Lacy en Laura Pozo Martin, het duo achter Captain Jack. “Als iemand ons gezegd zou hebben dat we twintig jaar teruggezapt waren, dan zouden we het nog geloofd hebben ook.”

O

ok voor de Britse clubqueen Rozalla, die hoge toppen scheerde met Everybody’s free, is ‘Back to the 90’s’ de ultieme danshappening. “Weet je wat ik dacht toen ik zonet het podium afstapte? Godzijdank hebben we de jaren 90 meegemaakt. Wat een geestdriftige massa overigens, die Belgen.”

Het publiek - een mix van late tieners en prille veertigers - zong het leeuwendeel van de setlist woord voor woord mee. “Wij waren nog piepjong in de ‘nineties’, maar kennen toch alle nummers”, zeggen Sarah, Isabel, Jasmina en Magalie uit Antwerpen. “Reken maar dat wij de laatsten zullen zijn die het Sportpaleis verlaten.” Dorien Alen uit Vorselaar kwam niet bepaald vrijwillig naar Deurne. “Ik ben onwetend naar hier gesleept in het kader van mijn vrijgezellenavond”, kirt ze. “Ik vind het prima. Dit is een pak leuker dan de klassieke cafétoer.”

Dj Pat Krimson kreeg in de slotfase de feestgangers op de hand. “De toeristen die deze formule louter wilden uittesten, zijn gaandeweg verdwenen”, merkt DJ Wout. “Wie nu nog komt, doet dat uit overtuiging.”

Peter Briers

.

Nu in het nieuws