Boortmeerbeek houdt inwoners in goede vorm

Boortmeerbeek houdt inwoners in goede vorm

Boortmeerbeek houdt inwoners in goede vorm

Print
Boortmeerbeek - Een nieuwe speeltuin en een Finse looppiste zijn de eerste stappen in de heraanleg van de omgeving van de sporthal in Boortmeerbeek. De werkzaamheden starten nog in het najaar.

Er zijn een pak ideeën verwerkt in dit globale plan met een geraamd prijskaartje van een miljoen euro. “Zowel de sportraad als jeugdraad hebben verscheidene ideeën aangereikt”, zegt schepen van Sport Anne Cleiren (CD&V). “Omdat de prijs zo hoog ligt, zullen de werkzaamheden in verschillende fasen worden uitgevoerd, afhankelijk van de budgetten die kunnen worden vrijgemaakt.”

De eerste prioriteit gaat naar de vernieuwing van de speeltuin. Die wordt opgedeeld in zones per leeftijdscategorie. Een zone speciaal voor de jongsten van twee tot zes jaar die volledig afgesloten wordt, een avontuurlijker gedeelte voor de 6- tot 12-jarigen en achteraan op het terrein voor de +12-jarigen ook ‘toestellen in de hoogte’. De heuvel op het speelveld zal daarvoor verdwijnen.

Gemalen boomschors

Ook de joggers van onze gemeente worden niet vergeten, gaat de schepen voort. “Voor hen zal er in deze fase een Finse looppiste aangelegd worden over het volledige terrein rond de sporthal”, legt de schepen uit. “Een Finse piste is een looppad met een ondergrond van gemalen boomschors, waardoor schokken op gewrichten en pezen tijdens het lopen gedempt worden.

We hechten veel belang aan het open karakter waardoor er ook meer sociale controle is. Dit is de eerste fase van de heraanleg en daarvoor is er in een budget van 250.000 euro vrijgemaakt.”

Revalidatie

Juul Buelens is een fervent afstandsloper en een van de drijvende krachten achter joggingclub Icarus. Die telt tachtig lopers die twee keer in de week hun training starten aan de sporthal. “De Finse piste is een zegen”, zegt hij. “Ik vraag dat nu al zeker tien jaar. Pas op, die komt er niet uitsluitend voor lopers alleen, want eigenlijk is dat een ‘revalidatiepiste’ waarop je weer conditie opbouwt na een blessure.

Het is niet bedoeld om snelheid te oefenen, maar voor opwarming en duurloop. Eigenlijk doen daar dus alle sporters hun voordeel mee. Die investering vind ik een minimum. Een echte atletiekaccommodatie is hier niet nodig. Er zijn er voldoende beschikbaar in de nabije regio.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio