Hiddink: "Zes op zes of ik stap op"

Hiddink: Zes op zes of ik stap op

Hiddink: "Zes op zes of ik stap op"

Print
Turkije kwam dit weekend niet in actie in groep A, maar keek met argusogen naar de confrontatie tussen Oostenrijk en België. Beide landen gelden als de voornaamste concurrenten van de Turken met het oog op de tweede plaats.

Het team van bondscoach Guus Hiddink is komende dinsdag in Istanboel zelf de gastheer van Oostenrijk in wat in de Turkse pers nu al wordt omschreven als een cruciale kwalificatiematch.

Na de recente nederlagen tegen Duitsland en vooral Azerbeidzjan rest de Turken nog weinig ruimte voor slippertjes. Met zes punten uit vier kwalificatieduels moet er absoluut gewonnen worden van de Oostenrijkers. Dat doet de druk op Guus Hiddink toenemen in de Turkse media, al is de Nederlander ook kritisch voor zichzelf.

"Als ik Turkije niet beter kan maken, stel ik mijn functie ter beschikking bij de bondsvoorzitter", windt Hiddink er geen doekjes om. "Zes punten uit de duels met Oostenrijk en België zijn een noodzaak. Lukt dat niet, dan bied ik mijn ontslag aan en heb ik gefaald als bondscoach van Turkije en ben ik hier niet succesvol geweest. Zo simpel is het allemaal."

In de Engelse media wordt er al stevig op los gespeculeerd. Volgens nogal wat bronnen zou Hiddink komend seizoen wat graag coach van Chelsea worden.

KUGU

Meer sportnieuws